Plantenwand is puur natuur op de vierkante meter

De plantenwand van Indoor Plant Services is een nieuwe innovatie op interieurbeplantingsgebied. Met de plantenwand wordt op een duurzame en moderne manier groen geïntegreerd in elke gewenste ruimte. De plantenwand voorziet de omgeving van zuurstof, filtert de lucht en verhoogt de luchtvochtigheid voor een beter werkklimaat. De plantenwand is een verticale binnentuin die een krachtig effect heeft op zijn omgeving, die zowel in formaat als vorm kan worden aangepast.
De plantenwand komt in elk kantoor of woonkamer tot zijn recht en dit op een minimaal vloeroppervlak.

Het nieuwe werken krijgt een extra dimensie door de open ruimtes een betere akoestiek te geven met een plantenwand van Indoor Plant Services. Er zijn vele toepassingen denkbaar zoals; een verrijdbare plantenwand, beplant aan beide zijden en variatie in beplanting. Alles wordt precies aangepast aan uw interieur en wensen.

De plantenwand voorziet de omgeving van zuurstof, filtert de lucht en verhoogt de luchtvochtigheid voor een beter werkklimaat.

plantenwandAkoestiek – Minder gehorig, meer sfeer.

1Met de Plantenwand kunt u twee vliegen in één klap slaan.
Niet alleen uit esthetisch oogpunt is het een verrijking voor uw kantoor, ook heeft de wand een gunstig effect op de akoestiek in de ruimte. In vergelijking met industriële akoestische wanden is de plantenwand fors in het voordeel. Met het onderzoek van de TU Delft zijn die positieve effecten ruimschoots aangetoond.
De cijfers: de bijbehorende coëfficiënt voor geluidsabsorptie ligt tussen 70 en 80 procent.
Anders gezegd, in het normale spraakgebied met 500-2000 Hz is de score van de Plantenwand optimaal.
Ter vergelijking: bestaande akoestische wanden komen niet verder dan 20 tot 50 procent.
Bovendien rekent u met de Plantenwand niet alleen af met een slechte akoestiek, die oplossing is ook nog eens veel fraaier en natuurlijker.

Luchtvochtigheid – Verhoog de productiviteit.

2De luchtvochtigheid in een kantoor staat direct in relatie met het welbevinden van mensen in die ruimte. Bij een optimale luchtvochtigheid is de arbeidsproductiviteit hoger, zo wijst onderzoek uit. Planten hebben een positieve invloed op de luchtvochtigheid in een ruimte.
Die invloed is afhankelijk van de standplaats en het type beplanting.

Luchtzuivering – Creëer een gezonde werkomgeving.

3Planten hebben een zuiverende invloed op de lucht in een kantoor en in huis. Om te kunnen groeien, heeft een plant CO2 nodig. De hoeveelheid schadelijke CO2 in een kantoor of in een woonruimte neemt dus af. Maar er zijn meer schadelijke stoffen waar planten effectief mee afrekenen.
Denk aan formaldehyde en ozon.
Medewerkers in een kantoor werken daardoor onder gunstiger omstandigheden. Bewoners van een huis voelen zich er prettiger bij. De Plantenwand geeft ondersteuning bij dit proces !

Neem de plantenwand mee in uw ontwerp

Bij nieuwbouw of ingrijpende veranderingen in uw kantoor, ontvangstruimte, vergaderzalen, restaurant, atrium etc. doet u er verstandig aan de installatie van de groene wand in een vroeg stadium mee te nemen in uw ontwerp. Er kan dan worden gekeken naar de constructieve mogelijkheden, de aan- en afvoer van water en verlichting.

Vakkundig onderhoud door specialisten

Indoor Plant Services werkt met professionele onderhoudscontracten waarbij alle werkzaamheden door specialisten worden uitgevoerd en u 100% garantie krijgt gedurende de looptijd van het contract. Vakbekwaam onderhoud is van zeer belang bij de plantenwand. Ons onderhoudsteam komt op vaste tijden bij u langs voor de complete verzorging.